РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО УПРАВЛІННЯ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Жовтень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

АРХИВ
Жовтень 2024 (110)
Вересень 2024 (75)
Серпень 2024 (36)
Липень 2024 (24)
Червень 2024 (108)
Травень 2024 (164)

Торгівля людьми є формою сучасного рабства та порушенням прав людини, яка торкається чоловіків, жінок і дітей, і залишається актуальною в XXI столітті для всіх країн, у тому числі для України. 18 жовтня 2007 року Європейський Парламент оголосив цей день Європейським днем боротьби з торгівлею людьми, метою якого є об’єднання зусиль у підвищенні обізнаності про цю проблему, залучення уваги громадськості та акцентування на глобальному масштабі. Для підвищення обізнаності дітей про сучасні форми торгівлі людьми у Чернігівській гімназії № 13 було організовано ряд заходів, на яких учні мали можливість дізнатися про масштаби проблеми, які форми має цей злочин, хто найчастіше стає жертвою цього злочину, та елементарні правила безпеки, як не потрапити в тенета злочинців.

 

Заходи у Чернігівській гімназії №13 до Європейського дня боротьби з торгівлею людьмиЗаходи у Чернігівській гімназії №13 до Європейського дня боротьби з торгівлею людьмиЗаходи у Чернігівській гімназії №13 до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у Чернігівській гімназії №28

Заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у Чернігівській гімназії №28

В нашому навчальному закладі нещодавно відбулися важливі тренінги, присвячені підвищенню обізнаності молоді. Викладачі кафедри соціальної роботи та освітніх і педагогічних наук Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка, Лариса Рень та Федір Могильний, провели насичені години спілкування на теми, що стосуються нашої безпеки. Ми дізналися, як не стати жертвою работоргівлі, чому «людина – не товар», а також розглянули сучасні прояви рабства. Окрім того, в рамках бесід ми обговорили важливі аспекти захисту прав дітей та безпеку у повсякденному житті: «Великі права маленької дитини», «Якщо чужий приходить в дім» та «Обережно! Незнайомець!». Ми впевнені, що ці знання допоможуть молоді зробити усвідомлений вибір у складних ситуаціях. Дякуємо всім учасникам за активність і бажання навчатися! Разом ми будуємо безпечніше майбутнє!

Міжнародний урок доброти в Чернігівській гімназії №27

Міжнародний урок доброти в Чернігівській гімназії №27

Гуманне ставлення до тварин — це важлива складова виховання дітей, яка сприяє формуванню відповідальності, доброти та поваги до навколишнього світу. Учні 2-х та 4-х класів разом з соціальним педагогом Швидун О.О. долучилися до V Міжнародного уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» від БО «БФ «Щаслива лапа».  Під час уроків учні ділилися своїм досвідом та розповідали про домашніх улюбленців, обговорювали, як важливо допомагати тим, хто цього потребує, та бути відповідальними за наших менших друзів. Учні 3-В класу з учителькою Верех Н.І. вивчали історію Бобика, ділилися розповідями про своїх домашніх улюбленців, наводили приклади того, як важливо допомагати тваринам. Виховання доброти – це важливий крок до створення дружнього та відповідального суспільства. Доброта починається з нас!

Заходи ЧСШ №1

 

Торгівля людьми, як форма незаконної експлуатації людини, залишається поширеним явищем як в Україні так і за її межами. «Розпізнай небезпеку вчасно» заходи, які направлені на підвищення рівня проінформорваності учнів 6-12 класів щодо злочинів, що грубо порушують права людини. Настільна гра «Ліза та її друзі подорожують світом», перегляд соціального відеоролику, моделювання ситуацій потрапляння в різні форми експлуатації (обман, шантаж, шахрайство) дозволяє на особистісному рівні усвідомити загрози, важливість їх попередження та шляхи їх подолання (алгоритм дій у випадку потрапляння особи в ситуацію торгівлі людьми.

Чернігівська гімназія №20: Підвищуємо Обізнаність у Нашій Школі!

Чернігівська гімназія №20: Підвищуємо Обізнаність у Нашій Школі!

В нашій школі відбулася серія заходів, спрямованих на підвищення обізнаності щодо торгівлі людьми та розвиток критичного мислення серед учнів. Розповсюдження інформації на сайті школи та в інформаційних буклетах — для всіх учасників освітньо-виховного процесу. Лекція «Сучасні методи і форми торгівлі людьми» — для учнів 6-х класів.Рольові та настільні ігри «Рожеві окуляри» та «Ліза та її друзі подорожують світом» — для учнів 8-9 класів.Тренінг «Методи виявлення і попередження торгівлі людьми» — для учнів 7-х класів. Тренінг «Людина не для продажу» — для учнів 9-х класів. Дякуємо всім, хто долучився до організації цих важливих заходів! Разом ми можемо зробити наш світ безпечнішим!

Ліцей №15: Вітаємо Нових Ліцеїстів!

Ліцей №15: Вітаємо Нових Ліцеїстів!

Сьогодні в ліцеї велике свято. Мабуть, одне з найважливіших і значущих. Наше ліцейське братство поповнилося ще на 293 ліцеїста. Ви — майбутнє вільної, сильної та незламної України. Дорогі ліцеїсти! Ми бажаємо вам жаги до знань, здійснення ваших мрій та сподівань!

grafk-roboti.pdf [103.13 Kb] (cкачувань: 0)

spisok-2.pdf [166.23 Kb] (cкачувань: 0)

grafk.pdf [58.19 Kb] (cкачувань: 0)

 

Чернігівська гімназія №29: Заходи до Європейського дня протидії торгівлі людьми

Чернігівська гімназія №29: Заходи до Європейського дня протидії торгівлі людьми

Цей день має на меті привернути увагу до проблеми, інформувати суспільство про небезпеку і допомогти виявляти та боротися з торгівлею людьми. В Чернігівській гімназії № 29  з учнями та ученицями 7-9 кл. Були проведені інформаційно-просвітницькі заходи. Разом переглядали відео, спілкувалися з поліцейською, отримали змістовні відповіді на запитання.  Жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу, рівня освіти тощо. Будьмо обізнаними громадянами, щоб залишитися в безпеці! 

Назва закладу: Чернігівський дошкільний навчальний заклад №77 «Дельфін» Чернігівської міської ради Чернігівської області 

Вакантна посада: прибиральник службових приміщень – 1 ставка (на постійне місце роботи). 

Адреса закладу: м. Чернігів, вул. Захисників України, 15, тел. 3-70-80.

Чернігівська гімназія №7: Заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Чернігівська гімназія №7: Заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. З учасниками освітнього процесу Чернігівської гімназії № 7 були проведені інформаційно-просвітницькі заходи. Обговорили цю проблему в умовах воєнного стану в Україні та за її межами, переглянули фільм «Станція призначення — життя». З учнями 9-х класів була проведена зустріч з інспектором СОБ Айнзер Мариною Михайлівною, під час якої діти переглянули матеріали щодо протидії торгівлі людьми, ознайомилися з ознаками, які характеризують поняття «торгівля людьми», та дослідили Карту допомоги, у якій вказано, куди може звернутися постраждала людина.