РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (192)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)

Вітаємо переможців!

Вітаємо переможців!

 

Управління освіти Чернігівської міської ради вітає команду юнаків Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №34 Чернігівської міської ради Чернігівської області - переможців ІІІ (районного) етапу проєкту "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги" з волейболу. 

Переможці представлять Чернігівський район на обласних змаганнях.

 

Змагання зі стрільби з пневматичної зброї ("Сокіл"("Джура") міський етап)Змагання зі стрільби з пневматичної зброї ("Сокіл"("Джура") міський етап)

Стартував І (міський) етап гри "Сокіл" ("Джура"). 24 квітня в онлайн-форматі відбулася гра серед роїв молодшої вікової групи.  25 квітня 2024 року розпочалася гра і для старших  та середніх роїв. Учасники роїв  змагалися в стрільбі з пневматичної гвинтівки та  конкурсі  неповне розбирання/складання автомату,  споряджання магазину набоями (старша група).

 

Вітаємо переможців!

Управління освіти Чернігівської міської ради вітає переможців ІІІ (районного) етапу проєкту "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги":

-з футзалу - команду Загальноосвітньої спеціалізованої школи I-III ступенів фізико-математичного профілю №12 м. Чернігова;

 баскетболу - команду Ліцею №15.

Ці команди представлятимуть Чернігівський район на обласному етапі змагань.

 

Екотолока у СЗОШ № 2Екотолока у СЗОШ № 2З нагоди Дня навколишнього середовища (День довкілля), який щорічно відзначається у третю суботу квітня, учні, учениці, учителі, батьки СЗОШ № 2 долучилися до щорічного весняного прибирання території навколо навчального закладу, ретельно очистили зелену зону від опалого листя, легкозаймистого сміття.

Особливу вдячність висловлюємо батькам
1-А класу (класний керівник Копиця О. В.);
1-Б класу (класний керівник Чуприна А. Л.);
2-А класу (класний керівник Гомоля Т. М.);
2-Б класу (класний керівник Симоненко Р. І.);
5-А класу (класний керівник Сакун О. М.); 

й учням 6-В класу (класний керівник Никипорець Д. В.).

Пам'ятаймо, що чистота нашої землі — у наших руках. Зберегти красу природи, сприяти її оновленню — завдання кожної людини.  

  • Опубліковано: 16-04-2024, 13:03 |
  • Автор: Ірина_Гнатюк
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 46 |

Тиждень фінансової грамотності у СЗОШ № 2З метою підвищення фінансової грамотності учнів, важливості опанування молоддю з раннього віку фінансових навичок, безпечного управління грошима, відповідального ставлення до особистих фінансів, усвідомлення потенційних ризиків і вміння захищати свої гроші у СЗОШ № 2 з 8 квітня по 12 квітня 2024 року проведений Тиждень фінансової грамотності.

Упродовж тижня учні початкових класів із захопленням знайомилися з національною валютою України. Учні 1-Б, 2-В класу (учитель Чуприна А.Л., Ференц Н. М.) на уроці фінансової грамотності «Ми йдемо у магазин» училися робити закупи та рахувати гроші, а учні 2-А класу (учитель Гомоля Т. М.) подорожували країною Фінансів. Учні 2-Б (учитель Симоненко Р.І.) дізнавалися, яку роль відіграють гроші у нашому житті та як їх витрачати з розумом. А от з чого складається дитячий бюджет визначали учні 4-А класу (учитель Гой А.Г.) та як грамотно заощаджувати кошти учні 4-Б і 4-В класу (учителі Ситенок О.В., Доман С.М.). Учні 6-Г класу (учитель Биченок А. Ю.) дізналися 8 правил фінансової грамотності. Під час заходу «Влаштовуємо День народження друга» учні 3-Б класу (учитель Носко А.В.) вчилися формувати бюджет для організації свята. На уроці інформатики учні 4-А, 4-Б та 4-В класів (учитель Барбаш Л.Г.) вчилися порівнювати вартість продуктового кошика з набору 10 товарів, дізнаючись їх вартість у двох інтернет-магазинах торгівельних мереж АТБ та Сільпо. Вихователі груп продовженого дня, Казімір Н. Г. та Козел Я. М., провели заняття з розподілення сімейного бюджету та кишенькових грошей. Учні 6-А, 6-Б, 6-В класів (учитель Биченок А. Ю.) на уроці «Здоров’я, безпека та добробут» виконали проєктну роботу «Я підприємець», метою якої було започаткувати власний бізнес, скласти фінансовий план, прорахувати можливі ризики.
Не менш насиченим видався і Тиждень фінансової грамотності для учнів середньої школи. Учні 5-В, 6-А, 6-Б, 6-В класів (учитель Курдюк І.Г.) на уроці-вікторині «Що я знаю про гривню?» вишукували цікаві факти про нашу національну валюту і ділилися інформацією з однокласниками. На уроці фінансової грамотності «Гривня – наш символ» учні 7-А та 7-В класів (учитель Лобода О. М.) подорожували історією гривні від часів Київської Русі до наших днів, навчилися відрізняти справжні купюри від фальшивих. Учні 8-А, 8-Б, 8-В класів (учитель Барбаш Л. Г.) під час інтерактивного заняття «Смілива гривня» познайомилися з пам’ятними та ювілейними монетами України. На уроці математики «Формула простих і складних відсотків» учні 9-А, 9-Б класів (учитель Барбаш Л. Г.) та 9-В класу (учитель Лобода О.М.) вчилися визначати нарахування по депозитах та кредитах у різних банках України. Учні 11 класів укладали пам'ятку «Заповіді фінансово грамотного» на уроках української мови разом з учителем Никипорець Д. В. Завершився Тиждень фінансової грамотності онлайн-екскурсією учнів 6-А, 8-А та 9-В класів до Музею грошей НБУ. Екскурсовод ознайомив школярів із грошовим обігом на українських землях із давніх часів до сьогодення: домонетними формами грошей, античними та середньовічними монетами, банкнотами УНР, монетами та банкнотами сучасної незалежної України.

Будьте фінансово грамотними!

  • Опубліковано: 16-04-2024, 12:58 |
  • Автор: Ірина_Гнатюк
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 54 |
14 квітня 2024 р. команда КПЗО "Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання" взяла участь у обласному етапі VI Літньої Гімназіади зі спортивного орієнтування.
Вітаємо наших вихованців з перемогою!!!
  • Опубліковано: 15-04-2024, 15:15 |
  • Автор: Ірина_Гнатюк
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 106 |