РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

ПРО УПРАВЛІННЯ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Червень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

АРХИВ
Червень 2024 (107)
Травень 2024 (164)
Квітень 2024 (211)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (89)

Запрошуємо до надання проєктних пропозицій

Важливим етапом розробки Стратегії розвитку освіти громади є збір пропозицій з боку представників громади (юридичних та фізичних осіб) щодо ідей проєктів, які дозволять сформувати операційну частину Стратегії.

Робочою групою з розробки Стратегії розвитку освіти Чернігівської громади разом із партнерами швейцарсько-українського проєкту DECIDE прийнято рішення щодо оголошення відповідного збору ідей проєктів від активних громадян.

В подальшому зібрані пропозиції будуть розглянуті, проаналізовані та пріоритезовані робочою групою.

За результатами цієї роботи будуть визначені джерела фінансування найважливіших для галузі освіти громади проєктів.

Запрошуємо усіх зацікавлених у розвитку освітньої галузі Чернігівської МТГ, представників місцевого самоврядування, громадські організації, установи та організації усіх форм власності, жителів громади запропонувати ідеї проєктів, які дозволять реалізувати завдання Стратегії (додаток 1:

https://docs.google.com/document/d/1eNs5Bn8WZbnEDzaSmAYIW3qUSWkLPvux/edit?usp=sharing&ouid=101326138029723528510&rtpof=true&sd=true ).

Проєктні ідеї обов’язково повинні відповідати наступним критеріям:

1. Бути спрямовані на досягнення суспільної вигоди. Отримувачем вигод від реалізації проєкту не може бути окрема фізична або юридична особа;

2. Термін реалізації проєкту – не більше як 3 роки (2024 – 2026 роки).

3. Бажано, щоб подібний проєкт ще не реалізовувався на відповідній території;

4. Існує людська та технічна спроможність для реалізації проєкту;

5. Проєктна ідея має бути представлена у формі, що додається (додаток 2): https://docs.google.com/document/d/1ZgGDfW68y3XPWnSSERwCEiQP_tXl8fWQ/edit?usp=sharing&ouid=101326138029723528510&rtpof=true&sd=true

6. Проєктна ідея має бути надіслана не пізніше 24 червня 2024 року.

Заповнені форми просимо надсилати на e-mail: chernigiv.uprav@gmail.com   

У разі виникнення додаткових питань Ви можете звертатися за телефоном: (0462)676649 - Олена Горна, (04622)33425 – Інна Дешко.

ЗЗСО №13: ДЕНЬ 6 - ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР "МРІЯ"ЗЗСО №13: ДЕНЬ 6 - ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР "МРІЯ"ЗЗСО №13: ДЕНЬ 6 - ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР "МРІЯ"ЗЗСО №13: ДЕНЬ 6 - ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР "МРІЯ"ЗЗСО №13: ДЕНЬ 6 - ПРИШКІЛЬНИЙ ТАБІР "МРІЯ"

Початок другого тижня, шостий день у пришкільному таборі з денним перебуванням "Мрія" ЗОШ №13 розпочався з ранкової зустрічі, де діти поділилися враженнями від вихідних та планами на сьогодні. Після смачного сніданку діти поринули в атмосферу творчості. Наймолодші вихованці виготовляли аплікацію "Акваріум". Діти захоплено вирізали, малювали та клеїли, створюючи власні морські світи з рибками, водоростями та іншими морськими мешканцями. А юні художники із задоволенням малювали свої улюблені літні пейзажі: сонячні дні, море, квітучі луки та веселі розваги з друзями. Не обійшлося без музично-розважальних заходів. У грі "Знавці мультфільмів" діти показали свою обізнаність у світі анімації, відгадуючи персонажів та сцени з відомих мультфільмів. А "знавці музики" відгадували популярні мелодії та пісні, а також розподіляли музичні інструменти за їх видами та розгадували кросворди.
Після обіду діти взяли участь у рухливих іграх на свіжому повітрі. Найбільше радощів принесла гра Веселі старти", де вони змагалися у різних спортивних конкурсах. Крім того, діти з ентузіазмом  грали у гру "Обійми того, хто...", де вони обіймали друзів за якоюсь ознакою, створюючи атмосферу дружби та підтримки. 
День закінчився рефлексією та підбиттям підсумків. Діти з позитивними емоціями повертаються додому, готуючись до нових пригод у таборі "Мрія".

Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22

Заклад дошкільної освіти №22, центр розвитку дитини Чернігівської міської ради долучився до святкування Всеукраїнського Олімпійського дня. 

У закладі були проведені "Малі олімпійські ігри". Захід відбувся у форматі веселих і креативних змагань. Участь приймали команди  середніх груп,  які змагалися у естафетах та брали участь у різних конкурсах.

 З дітьми старшої групи було проведено тематичне спортивне заняття, під час якого вони могли відчути себе  справжніми спортсменами, які готуються до Олімпійських Ігор. 

Ці заходи не лише розважили  і згуртували учасників, а й подарували нові враження, новий заряд бадьорості, підвищення життєвого тонусу. Вони  отримали нові  знання про  Олімпійські Ігри та їх значення. 

Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22Малі Олімпійські ігри в ЗДО №22

Він був незвичайним та насиченим: знайомство, екскурсії до бібліотеки, заходи з представниками патруьної поліції та ювенальної превенції. Творчий розвиток-релакс за допомогою техніки "ЕБРУ" та виховні заходи вчителів. Діти активно та весело провели час!

ЗЗСО №30: програма CATCH UP надолудження освітніх втрат (середня школа)ЗЗСО №30: програма CATCH UP надолудження освітніх втрат (середня школа)

Сьогодні, 10 червня, стартувала програма CATCH UP Надолудження освітніх втрат (середня школа). 19 учнів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №30 стали учасниками  цікавих занять з української мови, математики та англійської мови. 
Програма народження освітніх втрат CATCH UP для середньої школи реалізується у межах програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з ГО "ГО ГЛОБАЛ".
Цей проект пілотний і реалізується лише в ЗЗСО №30. Завдяки участі у програмі учні 5-х класів (які закінчили 4-ті) мають можливість поглибити, надолужити та закріпити опрацьований матеріал за 3-4 класи. Діти працюватимуть три тижні, всього 15 занять з кожного предмету. Працюють з дітьми вчителі найдосвілченіші вчителі ЗЗСО №30.

ЧСШ №1: Табір з денним перебуванням "Сонечко. Тиждень перший

Цікаво та насичено пройшов перший тиждень для дітей пришкільного табору «Сонечко». У гості до вихованців завітали представники бібліотеки О. Довженка з інтерактивним заняттям «Сортування сміття» та волонтери Червоного Хреста зі своїми майстер-класом з арт-терапіі. Діти взяли участь у Всеукраїнському спортивно-оздоровчому заході «Рух - це здорово!», мали нагоду проявити себе в уявній подорожі «Кругообіг добра в природі», а також в день полумʼяних сердечок.

 

ДНЗ №42: "Обережним будь завжди! Мінна безпека."ДНЗ №42: "Обережним будь завжди! Мінна безпека."ДНЗ №42: "Обережним будь завжди! Мінна безпека."

Дякуємо представникам Швейцарського фонду FSD за цікаву зустріч  з вихованцями закладу дошкільної освіти №42, за піклування про їх безпеку.

Дитино, я – твоє життя,
Хоч ти для мене ще дитя,
Навчися із життям дружити,
Щоб у безпеці щодня жити.