РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (84)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Місячник партнерської взаємодії з батьками "Здорова родина - здорова й дитина" у ЗДО №4 "Калинонька"

Місячник партнерської взаємодії з батьками "Здорова родина - здорова й дитина" у ЗДО №4 "Калинонька"

Сьогодні соціально-педагогічне партнерство є важливим засобом інтеграції батьків у педагогічний процес освітніх закладів.

З метою створення необхідних і достатніх умов для залучення сім'ї до супроводу дитини у навчально-виховному процесі, у закладі дошкільної освіти №4 «Калинонька» був оголошений місячник партнерської взаємодії з родинами «Здорова родина – здорова й дитина». Протягом місяця вихователі залучали батьків до різних форм продуктивної взаємодії.

Вихователь старшої групи № 2 Шевченко С.О. запросила батьків разом з дітьми на тренінг з кольоротерапії «Подорож у Країну Краплинок-кольоринок».

Педагоги спеціальної групи № 3 Пасячнік Л.І., Ульянченко Л.О. провели практикум для батьків та малюків «Розвиваємо дрібну моторику», в ході якого ознайомили батьків з основами нейрофізіології та продемонстрували серію кінезіологічних вправ, корисних малюкам з особливостями мовного розвитку.

Інструктор з фізкультури Кресс О.В. та вихователь середньої групи № 5 Кіфор В.І. організували для дошкільнят та їх родин цікавий пізнавально-фізкультурний квест «Таємниці березового гаю».

В ході круглого стола «Здоровий спосіб життя в родині», проведеного вихователем старшої групи №9 Авраменко С.І., батьки разом з дітьми презентували досвід родинного виховання на засадах ЗСЖ.

Мама – медсестра з молодшої групи №14 (вихователь Шульга Т.Л.) разом із своєю донечкою розповіли малятам про професії лікаря і медичної сестри та запропонували влаштувати лікарню для ляльок.

Творчі матусі проводили майстер-класи з дітьми та їх батьками, зокрема, «Слайм – гумка для рук» (середня група №10, вихователь Дайнеко Л.М.) та «Малюємо натюрморт з мамою» (молодша група №14, вихователь Раєвська М.А.).

Вихователь старшої групи №13 Лісанська С.В. запросила на зустріч з батьками арт-терапевта Наталію Лазаренко, яка провела  тренінг «Страхи та проекції батьків: як розірвати замкнуте коло».

Спробували себе у ролі вихователя батьки групи №9 під час спільного заняття «Квітка здоров’я», яке завершилось виготовленням ароматичних мішечків та смачним чаюванням.

Підсумком місячника стали загальні батьківські збори, в ході яких розглядалися питання партнерської взаємодії з батьками як запоруки збереження та зміцнення здоров’я дітей, профілактики захворювань на гепатит А, особливості організації харчування дошкільників у ЗДО та в сім’ї, презентувалась система роботи закладу щодо формування у дітей основ здорового способу життя, надавалися поради щодо виховання щасливої дитини.

Місячник «Здорова родина – здорова й дитина» завершено, але налагодження партнерської взаємодії з родинами продовжується і надалі.