РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (79)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
Акція «Діти! Поліція! Безпека!»

Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»Акція «Діти! Поліція! Безпека!»

За ініціативою Ювенальної поліції України та Підрозділу взаємодії патрульної поліції та громади за підтримки Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області, в рамках Всеукраїнської акції «Діти! Поліція! Безпека!», для учнів закладів загальної середньої освіти міста 16-17 квітня 2019  проведено низку профілактичних заходів за темами "Розв’язання конфліктів мирним шляхом", "Безпека на дорозі", "Відповідальність підлітків за порушення закону", "Протидія булінгу в дитячому середовищі", "Попередження вживання наркотиків", "Небезпечні предмети, їх виявлення та першочергові дії", "Базова самооборона", "Безпечний інтернет для користувачів підліткового віку", "Права дитини", "10 головних правил безпеки для дитини", "Дії, коли тебе затримала поліція", "Надання першої домедичної допомоги", "Розшук дітей". Досвідчені оратори з поліції провели для дітей цікаві та повчальні лекції, практичні заняття та тренінги, які, сподіваємося, стануть для когось пересторогою щодо майбутніх правопорушень.

Протягом трьох днів поліцейські управління ювенальної превенції Національної поліції України та шкільні офіцери патрульної поліції, спецпідрозділ патрульної поліції ТОР, кінологи та вибухотехніки охопили масовими заходами всі школи Чернігова.
У рамках профілактичних заходів в Чернігівському обласному молодіжному центрі поліцейські поспілкувалися з представниками шкільного самоврядування та вислухали їх побажання щодо подальшої співпраці, а також бачення підлітків формату профілактики дитячих правопорушень. 
Підсумком третього дня став заключний масовий захід на території міського торговельно-розважального комплексу, де були задіяні всі сили та засоби Національної поліції України та партнерів, а головне – півтори тисячі дітей, їхніх батьків та жителів міста.
Діти разом із поліцейськими майстрували флікери, які можуть врятувати життя і здоров’я пішоходів у сутінках. В акції «Засвітись» взяли участь школярі різних вікових груп, адже чимало дітей саме ввечері повертаються зі шкіл чи гуртків. Зрозуміло, що світловідбиваючий елемент можна просто купити, але найбільше цінуються саме зроблені власноруч речі. Крім цього, поліцейські розмальовували обличчя учасників акції у імпровізовані маски та смішні мармизи. Ювенальні поліцейські гуртували дітей, обводили олівцем їх долоньки та розмальовували, а дітлахи писали там свої побажання для правоохоронців. 
Старші діти спробували вжитися в роль патрульного – вдягали амуніцію поліцейських, цікавилися технічними характеристиками транспорту та засобів зв’язку, засипали правоохоронців купою різноманітних запитань.
На цьому ж майданчику неподалік патрульні віддали у повне користування дітей свої патрульні авто. Копи дозволили говорити у гучномовець, крутити руль, вмикати проблискові маячки. Також вони покатали малечу на службовому авто.
Якщо патрульні нагадували правила дорожнього руху, то вибухотехніки демонстрували практично всю номенклатуру боєприпасів, з якими дитина може зіткнутися в лісі на місці боїв Другої світової чи натрапити просто в місті, бо гранати і набої нерідко привозять з війни просто в якості «сувенірів». Фахівці вчили, як поводитися в разі виявлення вибухівки та чого категорично не можна робити.
Пілотний проект «Діти! Поліція! Безпека!» стартував із Чернігова, після цього шкільні офіцери поліції та поліцейські управління ювенальної превенції Національної поліції України поїдуть до інших областей. Згодом поліцейські проаналізують результати освітньо-профілактичної акції та дізнаються про думки і бажання дітлахів у всіх куточках України.