РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (105)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
За підсумами І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» перемогу здобув ЗЗСО №34, ліцеї №22 і 15 - у призерах. Вітаємо!

За підсумами І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» перемогу здобув ЗЗСО №34, ліцеї №22 і 15 - у призерах. Вітаємо!

Відповідно до наказу Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 28 жовтня 2022 року No 156 «Про проведення І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» у 2022/2023 навчальному році» комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у листопаді 2022 року - січні 2023 року проведено І (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».
На І (обласний) тур було представлено матеріали 8 музеїв військово-історичного, краєзнавчого та літературного профілів закладів загальної середньої освіти Чернігівської області, в тому числі 3-х ЗЗСО міста Чернігова.
Учасники подали на конкурс розробки екскурсій у друкованому вигляді та презентації до них на електронних носіях.
Роботи переможців і призерів І (обласного) туру конкурсу відрізняються повнотою та відповідністю наданої інформації, досконалим розкриттям змісту музейних експозицій, виховної спрямованості їх розділів, форм і засобів залучення експонатів та популяризації музейних колекцій.
Так, розробка екскурсії «У горнилі боротьби за єдину й неподільну Україну», вихованців гуртка «Патріот» Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів No 34 Чернігівської міської ради Чернігівської області (керівники Марія Бондаренко, Віктор Трухан), яка стала переможцем серед музеїв військово-історичного профілю, надає можливість дізнатися не лише про нелегкий героїчний шлях, який пройшли наші діди і прадіди, але й про сучасну молодь, яка пліч-о-пліч зі своїми батьками боронить рідну землю від російського агресора. Під час екскурсії ми знайомимось з подіями Української революції 1917-1921 років, зразками тогочасної зброї та військової форми, розділами, присвяченими бою під Крутами, початку Другої світової війни. У розділах, присвячених сучасній російсько-українській війні, бачимо зразки озброєння українських захисників, техніку зв’язку, засоби індивідуального захисту, сучасну бойову форму. Особливу увагу відвідувачів привертають стенди, які висвітлюють страшні картини результатів бомбардувань міста Чернігова, решток російської військової техніки та особистих речей ворога.
В оглядовій екскурсії «Нехай святиться у віках в борні здобута незалежність» здобувачки освіти 10-В класу ліцею №15 м. Чернігова Холодняк Анастасії (керівники Юлія Кирилюк-Прядко, Валентина Руденок), яка посіла II місце серед музеїв військово-історичного профілю, висвітлюються події вигнання нацистських загарбників з Чернігівщини восени 1943 року та події сучасного виміру: Революція гідності, Майдан, АТО/ООС та початок повномаспггабної російсько-української війни.
Розробка екскурсії «У мужності є прізвище і вік» здобувачів освіти 11-Д класу Чернігівського ліцею No 22 Чернігівської міської ради Чернігівської області Носка Романа, Скоряк Анни (керівник Марина Пушок), яка посіла III місце серед музеїв військово-історичного профілю, висвітлює визвольну боротьбу нашого народу за свободу і незалежність від початку німецько-радянської війни, встановлення нацистського «нового порядку» в Чернігові до Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та героїв сучасної російсько-української війни.
Управління освіти Чернігівської міської ради вітає переможців конкурсу та висловлює подяку педагогам, які їх підготували.