РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (190)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

21-го травня у Чернігівській загальноосвітній школі №27 Чернігівської міської ради Чернігівської області відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки випускнику школи молодшому сержанту Дмитру Пономаренку, який віддав життя за свободу і незалежність України в зоні АТО/ООС у протидії російському агресору.

Вшанувати пам'ять Воїна  біля ганку навчального закладу, де він навчався і де зараз навчається його син Женя прийшли військовослужбовці, члени ГО «Єдина родина Чернігівщини», небайдужі мешканці міста і, звісно учні навчального закладу.

 Урочистості заходу додало те, що учні молодших класів тримали у своїх ручках сині та жовті надувні кульки – саме за ці кольори вже 8-й рік триває війна із російським агресором.

 Після виконання присутніми Державного Гімну України ведуча заходу запросила директора закладу освіти Оксану Колесник. Вона сказала: «Загиблі Герої   залишаються з нами, в нашій памʼяті, наших серцях, наших рідних. Продовжуючи жити – ми дякуємо нашим захисникам, шануючи їх відвагу, силу духу, мужність, стійкість та обраний ними шлях. Дмитро Пономаренко розумів, що для того, щоб настали зміни – варто докласти зусиль. Подаючи заяву до лав Збройних сил України, прагнув кращого майбутнього для свого сина, для своїх рідних, для України. Трагічно обірвалося його життя. Всього лише в 36. Самотніми залишилися батьки, дружина, син. Свого часу Дмитро вчився в Чернігівській загальноосвітній школі №27, сьогодні його син є учнем 3-Б класу нашої школи. Євген має розуміти, що ми знаємо про мужній вчинок його батька, шануємо памʼять про нього і пишаємося, що Дмитро був нашим учнем. Сьогодні ми переживаємо трагічні дні, ми пізнаємо нашу державу, владу та власний народ, сьогодні народжується наше завтра. І, шануючи минуле, ми будуємо майбутнє».

 Почесні гості, які виступали з нагоди зворушливої події згадували Дмитра як гарного військовослужбовця та побратима, висловлювали слова вдячності його мамі – Ніні Михайлівні, яка виростила і, що найважливіше, - виховала справжнього захисника країні, якій не лише добре знав військову справу, а головне – чому саме він перебуває в зоні війни.

 Отець Роман Кіник, настоятель храму Святої великомучениці Катерини відслужив поминальну літію та провів чин освячення Дошки пам’яті.

 Після завершення мітингу присутні вшанували пам'ять Воїна покладанням квітів…

 Завтра, 22 травня, Дмитру мало б виповнитись 40 років, але йому назавжди буде 35…

 Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Ми повік пам’ятатимемо їх подвиг – подвиг громадянина, подвиг військового…