РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (105)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Проєкт «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» у гімназії №31

Проєкт «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» у гімназії №31

   У цьому році гімназія №31 гуманітарно-естетичного профілю брала участь у проекті нового формату «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів». Це унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation.

   Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення школярів до власного здоров’я. В рамках Програми розробляються рекомендації для закладів освіти щодо реалізації активностей та створюється спільнота відповідальних закладів, що сприяють здоров’ю учнів. У свою чергу загальноосвітні заклади надають свої заходи, які плануються реалізувати під час впровадження проекту Healthy Schools серед своєї учнівської спільноти.

    В рамках даного Проекту адміністрацією Чернігівської гімназії гуманітарно-естетичного профілю №31, класними керівниками та  ініціативною групою учнів було втілено багато активностей: створено тематичну фотозону, відкриття-квест «Станція здоров’я Healthy Schools»,  козацькі перегони «Козацькому роду нема переводу»,  тематичні дні «День обіймів», «Вдягни колір здоров’я»,  ярмарка «Бабусині рецепти», весела руханка у шкільному спортзалі «Рухайся та посміхайся» та «Страшенно цікаве чаювання у стилі HALLOWEEN» з чаями із народної скарбнички лікувальних трав. Усі заходи спрямовані на мотивацію до ведення здорового способу життя та дбають про психологічний комфорт учнів у школі, сприяють розвитку позитивного ставлення до правильного харчування, пропагують розвиток фізичної активності та соціальної відповідальності.

   Дуже приємним моментом  участі у поекті є те, що п’ять найактивніших шкіл у фіналі Програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics). STEM-освіта не лише спрямовує увагу на природничо-науковий компонент навчання та інноваційні технології, але й активно розвиває творчу складову особистості та критичне мислення серед сучасної шкільної молоді.

   Дякуємо організатором за можливість взяти участь у проекті «Healthy Schools», оскільки цей  проект  пропагує  здоровий спосіб життя не лише на період програми,  але й має на  меті сформувати в учнів звичку дбати про своє здоров’я постійно.