РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (192)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Тиждень БЖД у ЗЗСО №36

Тиждень БЖД у ЗЗСО №36

З метою додаткового проведення роз'яснювальних заходів серед підростаючого покоління щодо дотримання правил безпечної поведінки та набуття навичок дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 року № 1076-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік», спільного листа ДСНС України у Чернігівській області від 03.10.2019 року №39/1-05/5040 і управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 03.10.2019 року №04/1-09/3192 щодо проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності», з 07 по 11 жовтня 2019 року в нашій школі було організовано «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності», в рамках якого  проведена відповідна робота.

        У перших класах  проведено бесіди: «Вогонь – друг, вогонь – ворог», «Їстівні та отруйні гриби. Чи відомі вони тобі», вікторини: «Номери екстрених служб», «Дорожні знаки і правила поведінки на дорозі», «Сам удома», виховні години: «Безпечна поведінка на дорогах», «Домашні і безпритульні тварини. Знай! Пам’ятай! Не забувай!» «Що таке хвороби брудних рук?», усні журнали: «На воді будь завжди обережним ти!», «Подорож  лісовика».

        У других класах були проведені вікторини: «Я виконую правила дорожнього руху», «Служби які нам допомагають і захищають», бесіда: «Небезпечні незнайомці», круглі столи з обговоренням ситуацій «Один вдома», «Вогонь – друг, вогонь – ворог», створення колажу «Світлофор наш друг і помічник», перегляд мультфільмів «Корисні підказки», «Уроки обережності тітоньки Сови», практичне заняття «Небезпечні місця біля школи».

         У третіх класах були проведені бесіда: «Протидія торгівлі людьми», рольова гра «Безпечний рух на дорогах», урок-гра «Будь уважним на дорозі», урок-мандрівка «Країна безпеки», вікторина «Коли вогонь друг, а коли – ворог?», тренінги: «Увага! Небезпека!», «Будь обережним з незнайомими людьми».

         У четвертих класах проведено інтерактивна бесіда: «Коли ти сам вдома. Безпека в побуті», круглий стіл: «Обережно! Небезпека!», диспути: «Хто головний: пішоходи чи водії?» (повторення правил дорожнього руху), обговорення ситуацій: «Безпечне поводження на відпочинку в лісі та біля водойми», «Обережно! Вибухонебезпечні предмети».

Для учнів всієї школи під час проведення "Тижня знань безпеки життєдіяльності" педагогічним колективом закладу була приділена увага практичним питанням навчання дітей правильному поводженню в різних життєвих ситуаціях із супроводженням бесід конкретними прикладами, а саме проведена робота: щодо попередження небезпеки вдома, на вулиці; основних правил поведінки: у побуті; при експлуатації побутових газових та електричних приладів, пічного опалення; біля водоймищ; на транспорті, автошляхах та залізниці; небезпека піротехнічних виробів; при виникненні пожежі вдома; в умовах холодної температури; при користуванні предметами побутової хімії; при зустрічі зі свійськими та дикими тваринами; при виявленні маловідомих предметів, боєприпасів часів війни; при виявленні розливу ртуті;під час сильного вітру, шквалів; профілактика грипу.

Для повного і кращого засвоєння матеріалу використовувались наочні посібники: схеми, плакати, макети.

Соціальним педагогом були проведені бесіда «Будь обережними з незнайомими льдьми», інтелектуальна гра «Поле Чудес» Країна Грибляндія, тренінгове заняття «Абетка безпеки».

 Крім того учні школи відвідали пожежну частину, була проведена бесіда  представником Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

          Було поновлено існуючі інформаційно-довідкові стенди та куточки з питань безпеки життєдіяльності.