РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (107)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
Кольоровий тиждень у ЗЗСО №24

Кольоровий тиждень у ЗЗСО №24Кольоровий тиждень у ЗЗСО №24

Дні стають коротшими, збільшується кількість захворювань, навчальний матеріал складнішає, дощі та холод - все це впливає на настрій учнів. Тому з метою створення позитивного емоційного фону, зняття напруги та втоми у Чернігівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №24 з 16 по 20 вересня 2019 року було організовано КОЛЬОРОВИЙ ТИЖДЕНЬ.
Які ж правила? Учням та педагогічним працівникам необхідно було одягатися так, щоб у зовнішньому вигляді або у шкільному приладді якомога більше був присутній колір дня. Кожен день тижня присвячений одному кольору. 

Понеділок - червоний ❤️!
ЧЕРВОНИЙ - це сила. Це колір жаги до життя, енергії та тепла. Червоний колір допомагає перебороти страхи, надає впевненість в собі, покращує самопочуття. Позитивно впливає на нервову та кровеносну системи. 

Вівторок - жовто-оранжевий (сонячний)!
ЖОВТИЙ колір є символом оптимізму та радості. Це тонізуючий колір. Жовтий стимулює креативність, інтелект та товариськість. Він привертає увагу, оскільки є найбільш яскравим кольором. Цей колір людина помічає першим. Саме тому жовтий колір використовується для попереджувальних написів. Жовтий завжди сигналізує про щось нове, незвичне та цікаве.
У природі жовтий колір досить поширений. Ми бачимо його всюди. Жовтого кольору сонце ☀, лимони, кукурудза, вогонь, спіла пшениця. Не дивно, що людина сприймає жовтий колір як колір гостинності, щедрості та комфорту.
ОРАНЖЕВИЙ колір дає силу та енергію, позитивно впливає на психіку людини. Його вибирають цілеспрямовані та позитивні люди.

Середа - зелений!

ЗЕЛЕНИЙ - колір самої природи, вічного відновлення та гармонії. Він викликає почуття врівноваженості, спокою та надії, допомагає розсіювати негативні емоції. Він підвищує тонус та заспокоює, створює відчуття відпочинку, підвищує працьовитість. Також зелений колір підвищує гостроту зору та концентрацію уваги.

Четвер - блакитний та синій!
БЛАКИТНИЙ - колір емоційності та спілкування. Блакитні відтінки кажуть про легкість та чистоту. Блакитний - це колір ясного неба, прозорої води. Його називають кольором істини та миру.
СИНІЙ колір заспокоює, стимулює натхнення, творчість та віру.

П'ятниця - всі у вишиванках!

ВИШИВАНКА - символ душі Української!
Українська вишиванка здавна служила як прикрасою так і оберегом, а ще й своєрідним документом, за яким можна було визначити з яких країв родом власник вишиванки.
Вишиванка - символ здоров' я та краси, щасливої долі і родинної пам'яті, любові та вірності. Вона оберіг людини від лихого ока та злих духів. 

Кольоровий тиждень \uD83C\uDF08 закінчився. Які ж підсумки?
Гарний настрій та високий емоційний підйом. Посмішки не сходили з облич дітей.
Кольоровий тиждень дав можливість проявити фантазію, індивідуальність та оригінальність кожній дитині.
П'ять різнобарвних днів стали днями психологічного розвантаження та зняття емоційної напруги.
Нехай згадки про школу будуть яскравими, радісними та щасливими!