РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (105)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Відзначення Всесвітнього Дня з охорони праці у ЗСО №17

Відзначення Всесвітнього Дня з охорони праці у ЗСО №17

Щороку наприкінці квітня  відзначається Всесвітній день охорони праці.

З цієї нагоди та згідно листа управління освіти Чернігівської міської ради в школі І-ІІІ ст.№17 проводились відповідні заходи. Їх мета - привернути увагу колективу до проблеми охорони праці, запобігти нещасним випадкам у школі.
Учні школи І-ІІІ ст. №17 активно долучилися до проведення загальношкільних заходів щодо відзначення Всесвітнього дня охорони праці.
Директор школи Коломійцева В. П.  провела з педпрацівниками школи бесіду за темою: «Стрес на робочому місці: колективний виклик».
Заступником директора школи Петрук Н.М. проведено перевірку інструкцій з охорони праці та безпеки життєдіяльності, відповідність вимогам та правильність ведення журналів реєстрації інструктажів.
Голова профкому школи Грабовець О. С. на нараді розповіла педагогам, що міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню травматизму на робочому місці.
Профспілковим комітетом СШ№17 проведено перевірку виконання положень розділу з охорони праці у колективному договорі.
Здійснено перевірку відповідності класних кімнат вимогам гігієни навчання та праці.
У шкільній бібліотеці створена виставка літератури для учнів школи з правил безпеки  життєдіяльності та охорони праці. З метою профілактики травматизму в побуті здійснено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів школи.
Учитель предмету «Захист Вітчизни» Лутченко О.В.  продемонструвала учням 5-6-х  класів вміст медичної аптечки, розповіла як користуватися джгутом, бинтом, ватою, індивідуальним перев’язувальним пакетом та ін.
Для учнів молодших класів проведені бесіди з безпечної поведінки. Учні 3-7 класів активно брали  участь в конкурсі малюнка. Веселова Н. П. на уроках «Основи здоров’я» з учнями 9-х  кл. провела цілу низку бесід з охорони праці: «Безпечна праця – право кожної людини», «Охорона праці – запорука життя», Закон України «Про охорону праці», «Захисти себе від ВІЛ».

Вчителі інформатики Лобашова О.П., Ульянова О.М., Комок І. О. нагадали учням правила роботи в комп’ютерному класі.
Учні 10-11-х класів відвідали педагогічний університет «Чернігівський колегіум». З учнями проведено профорієнтаційне заняття кафедрою «Соціальна та практична психологія». Учні зустрілися з деканом факультету Скок А.Г. та професором психології Данильченко Т.В.

Проведення таких заходів навчають дітей та дорослих відповідально ставитися до збереження власного життя та здоров’я, а також людей, які знаходяться поруч.