РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (105)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
У Чернігові відбувся міжрегіональний конкурс фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»

У Чернігові відбувся міжрегіональний конкурс фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії  «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»

Відповідно до плану реалізації українсько-швейцарського проекту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» 24 квітня 2019 року на базі  Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту відбувся міжрегіональний конкурс фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді в системі професійно-технічної освіти.

У конкурсі взяли участь команди п’яти закладів освіти:

-ДНЗ «Київське регіональне вище професійне училище будівництва»;

-ДНЗ «Полтавське вище міжрегіональне професійне   училище»;

-ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище»;

-Прилуцький професійний ліцей Чернігівської області;

-Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту.

Урочисто відкрив конкурс директор Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту Максим Поджарий. Учасників привітав голова оргкомітету, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктор Гріненко та заступник начальника Управління освіти  Чернігівської міської ради – начальник сектору професійно-технічної освіти Володимир Гаврилов. Успіхів побажав голова журі Андрій Сергеєв. Методист Навчально-методичного центру ПТО у Чернігівській області Микола Могильницький ознайомив учасників з умовами конкурсу та провів жеребкування.

Конкурс проходив у два тури: теоретичний – виконання тестових завдань на персональному компʼютері та практичний тур - виконання комплектації та збирання алюмінієвого (біметалевого) радіатора з відповідною кількістю секцій та його гідравлічне випробування, також здійснили монтаж ділянки трубопроводу згідно з монтажною схемою та підключили  радіатор до діючої системи опалення.

Компетентне журі, до складу якого входили виробничники з великим досвідом роботи, відзначило високий рівень професійної підготовки учасників конкурсу.

На закритті конкурсу виступили член журі, директор ПП «Акватерм» Владислав Юков та голова журі, заслужений будівельник України, викладач  кафедри промислового і цивільного будівництва Чернігівського національного технологічного університету Андрій Сергеєв.

В урочистій обстановці директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктор Гріненко з методистом центру Миколою Могильницьким привітали та нагородили учасників міжрегіонального конкурсу дипломами та подарунками.

За результатами конкурсу одностайним рішенням журі було розподілено місця:

I місце – Роман Горячко; Андрій Данильченко (ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище», майстер виробничого навчання Сергій Богомол);

II місце – Герман Грігалашвілі; Юрій Стретович (ДНЗ «Київське регіональне вище професійне училище будівництва», майстер виробничого навчання Василь Степ’юк).

Переможці міжрегіонального конкурсу візьмуть участь у I етапі фіналу конкурсу, який буде проходити на базі ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей».