РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (90)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Команда м. Чернігова посіла ІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців

Команда м. Чернігова посіла ІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавцівКоманда м. Чернігова посіла ІІ місце на обласному етапі Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців

З 12 по 15 квітня відбувся обласний етап Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців на базі табору «Юний турист» (с. Количівка) обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Наше місто Чернігів на обласному етапі Всеукраїнського зльоту представляла команда СЗСШ № 1 - переможниця XIV міського етапу Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців, присвяченому Дню українського козацтва.

Протягом кількох місяців методисти Чернігівського міського Центру ТОВРДМ та педагоги СЗСШ № 1 проводили кропітку роботу з підготовки команди, адже на змаганнях учасники повинні були проявити універсальні здібності.

Програма обласного етапу Всеукраїнського зльоту включала захист творчих робіт із дисциплін, частина яких не вивчається в школі – археології, геології; також географії, екології, історії, фольклору та етнографії.

Практичні навички учасники демонстрували під час дводенного туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту. Орієнтуючись в лісі за допомогою карти та компасу, долаючи природні перешкоди за допомогою навичок зі спортивного туризму, команда мала дістатися до контрольних станцій. На станціях кожної з дисциплін учасники визначали геологічні породи та мінерали, історичні пам’ятки, жанри фольклорних творів, робили описи геологічного відслонення та ґрунтового розрізу, визначали фізико-хімічні властивості води, розбивали археологічний розкоп та описували знайдені артефакти.

Окрім цього, програма обласного етапу Всеукраїнського зльоту передбачала виступ з художньою композицією «Візитка команди», сценічне літературно-мистецьке дійство «Легенди рідного краю», конкурс «Туристський побут» і фотоконкурс.

За результатами всіх днів змагань у загальному заліку команда міста Чернігова посіла ІІ місце.

Учасники команди чудово впоралися та відзначилися на окремих етапах:

  • Конкурс «Туристський побут» - І місце;
  • Фотоконкурс – ІІ місце;
  • у загальному заліку на туристсько-краєзнавчому експедиційному маршруті – ІІІ місце;
  • у загальному заліку конкурсної програми – ІІІ місце;

  Також наша команда продемонструвала чудові знання під час захисту творчих робіт за напрямками:

  • «Археологія» - І місце
  • «Екологія» - ІІІ місце

«Географічне краєзнавство» - ІІІ місце.