РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (109)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
"Білі лебеді у небесах" вечір пам'яті у ЗЗСО №3

"Білі лебеді у небесах" вечір пам'яті у ЗЗСО №3

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров´ю перемішана сльоза….

А батько сина ще не відпускав…

Й заплакав Бог,побачивши загін:

Спереду – сотник, молодий, вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній-сивий-сивий…

І рани їхні вже не їм болять…

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло…

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…

 

         Небесна сотня... Ангели, що боронили столицю нашої держави, стояли за наші права і свободи на Майдані Незалежності п’ять  років тому. Палкі серця, сповнені любові до свого народу, які не боялись зустрічі із смертю. Серця, які, навіть злетівши у небо білокрилими ангелами, не загасили свого полум'я на землі...

У ЗЗСО №3 відбувся вечір пам'яті про Небесну сотню, який підготувала Кривулько Т.І. «Білі лебеді у небесах з перебитими крильми». Ми вкотре згадали усі  ці трагічні події, подивились відеосюжети з подій Майдану, а зазирнувши в очі героїв завдяки фото на екрані та спілкуванню з запрошеними очевидцями подій, діти відчули незламність духу, героїзм і просто неймовірну щирість і доброту їх душ і сердець.

Також учні мали змогу поспілкуватися з гостями,які були запрошені на вечір: батьки загиблих воїнів АТО  Харитонові Н.П.та М.К., Запека О.М., Чередниченко М.М. учасники  Майдану та АТО – начальник відділу цівільно-військового співробітництва ОК "Північ" полковник Бородавко Д.С., старший офіцер відділу  цівільно-військового співробітництва ОК "Північ" капітан Пененко Т.В., старший офіцер відділу  цівільно-військового співробітництва ОК "Північ" майор Ковбаса В.В., старший офіцер прес-центру ОК "Північ" лейтенант Мокренчук О.В., Голова ГО «Цівільне співробітництво» Тичина Владислав, представник Правого Сектору "Північ" Тереховський Олександр, радник губернатора з питань волонтерства  Здор Світлана, координатор "Єдиного волонтерського центру" Обушний Генадій.

     Наприкінці вечору, кожен зробив для себе висновок, що боротьба за права і свободи українців ще не завершена, що революцію Гідності насамперед слід починати із себе, задавши собі кілька питань: "У якій Україні хочу жити і працювати я?", "В якій державі житимуть і зростатимуть наші діти?","Що для цього треба зробити?".