РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (81)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3

        Канікули – довгоочікуваний час не тільки для школярів, а й для педагогів. Учителі Чернігівської ЗОШ № 3 зимові вакації провели з користю: і відпочили, і добре підготувалися до роботи в другому семестрі.

         Сьогодення диктує нові правила: цінність матимуть лише ті працівники, що володіють необхідними ресурсами для реалізації своїх ідей, творчих задумів. Тому адміністрація школи під час планування роботи на зимові канікули зробила акцент на особистісний розвиток, професійне зростання кожного вчителя, використання як зовнішнього так і внутрішнього ресурсу педагогів закладу для  підвищення фахового рівня.

         У школі з 23.12.17 по 14.01.18 відбулася ціла низка традиційних методичних заходів: засідання педагогічної ради, шкільних методичних об’єднань, «круглий стіл», консультації з психологами.

         14 учителів школи мали щасливу нагоду долучитися до запропонованого директором Методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради Яніною Тимошенко тренінгу «Інноваційні освітні інструменти для сучасного вчителя». Автор та викладач курсу, вчитель-новатор Ново-Печерської школи м. Києва Юрій Гайдученко, поділився з колегами практичними прийомами впровадження онлайн-ресурсів, ігрових та релакс-технологій в освітній процес. А вчителі-учасники курсу відчували себе учнями, «гугнили», гралися, розшифровували інформацію з QR-кодів.  І, навіть після  8 годинного тренінгу, не стомилися, а, вмотивовані і переповнені натхнення, планували реалізацію апробованого матеріалу у себе на уроках.

         Крім того у межах школи, було організовано взаємне навчання за запитом. Учителі школи за зручним для кожного графіком мали можливість удосконалити свої навички в роботі з комп’ютером, підвищити рівень володіння українською та англійською мовами. Обмін один з одним знаннями та емоціями створював позитивний настрій спілкування. Слід зазначити, що майстер-класи давали не лише досвідчені педагоги школи, а й молоді спеціалісти.

Завдячуючи батькам одного з учнів школи, а саме директору Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Даниленку Ігорю Валентиновичу, 6 груп учителів (майже весь колектив школи) протягом канікул відвідали практичні заняття з першої медичної допомоги. Педагоги ознайомилися з протоколами надання допомоги та дізналися про родзинки досвіду практиків, що надали можливість кожному учаснику оволодіти практичними навичками порятунку як дорослих, так і дітей. Слід зазначити, що заняття проводилися з використанням відповідних засобів і матеріалів. Учителі відмітили ефективність та важливість збагачення досвіду поведінки в надзвичайних ситуаціях. Учителі ЗНЗ №3 висловили щиру вдячність за високий рівень професіоналізму фельдшерам навчально-тренувального відділу: Ткаченко С.М.,  Суклеті А.О., Копиш Л.І., Болотному С.М. – та сподівається на подальшу співпрацю.

         Отже, педколектив школи обрав оптимальний для себе варіант проведення канікул. Правильно організована перерва в роботі з дітьми допомогла вчителям не лише швидко «перезавантажитись», а й опанувати нові педагогічні координати і в гарному настрої та доброму здоров’ї далі працювати. 

Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3Поки учні відпочивали, учителі працювали: канікули в школі №3

  • Опубліковано: 13-01-2018, 08:05 |
  • Автор: admin
  • Коментарів: 0
  • Переглядів: 652 |