РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (109)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
Всеукраїнський форум учнівського самоврядування «Відповідальне лідерство – шлях до успіху»

З 5 по 7 грудня 2017 року в місті Ірпінь Київської області проходив Всеукраїнський форум учнівського самоврядування «Відповідальне лідерство – шлях до успіху».  Організаторами заходу були Міністерство молоді та спорту спільно з Міністерством освіти і науки, Київською обласною державною адміністрацією. Чернігівську область представляли делегати учнівського самоврядування з міста Чернігова та міста Ніжина, у складі – виконуючого обов’язки голови МУП Тімофєєва Максима–президента Чернігівського колегіуму №11, Пустовойт Ольги, Гузь Анастасії та координатора Чернігівської обласної ради старшокласників, методиста ЧОПДтаЮ – Кучі Світлани Володимирівни.

 В офіційному відкритті заходу взяли участь заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема,генеральний директор Директорату захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України Світлана Ільчукта український співак, фронтмен гурту «Антитіла», громадський діяч - Тарас Тополя. Далі за програмою відбулася дискусія «Запитання до лідера» між делегатами форуму та офіційними особами. Майже всі запитання мали один характер і, здебільш, стосувалися особистісного кар’єрного росту, громадської роботи, активної життєвої позиції.

         Програмою заходу також передбачалосятематичне обговорення "Учнівське самоврядування: польський досвід та перспективи в Україні" за участі президента виконавчої ради Fundacja Civis Polonus (Варшава, Польща) Джоанни П’єтрасік. В своєму виступі Джоанна розповіла про механізм взаємодії учнівського самоврядування з місцевими громадами та поділилася досвідом реалізації соціально-громадських проектів польських шкіл. Не менш цікавою виявилися презентації діяльності та можливостей від партнерських програм і організацій:освітній проект «Відкривай Україну»,громадська організація «GlobalOffice»,молодіжна організація «Пласт – Національна скаутська організація України», міжнародна платформа для молоді «AIESEC», громадська організація «Молодіжна правозахисна агенція», школа «Агенти змін».Після невеликої перерви лідери переглянули презентацію кращих практик роботи учнівського самоврядування:  освітній проект«Відповідальне лідерство – шлях до успіху», Всеукраїнська естафета учнівської молоді «Прапор доброчинності», проект «Схід-Захід – разом!», всеукраїнська екологічна ініціатива  «Зробимо Україну чистою».

         Другий день форуму, майже весь, був присвячений діяльності Української Академії Лідерства. Студенти та ментори УАЛ представили тренінгову програму "Розвиток особистості та лідерства". Робота велася по чотирьох локаціях.  Також в цей день було обговорено пропозиції, щодо плану роботи Всеукраїнської ради старшокласників на 2018 рік, а наступного дня, зранку, відбулося представлення та  захист даних проектів.

         У вирії креативних ідей та хвилюючих емоцій час сплинув яскраво, плідно і  непомітно. Закриття форуму відбулося врученням Олександром Яремою сертифікатів учасників форуму та побажанням цілеспрямовано йти до своєї заповітної мрії.

 

Всеукраїнський форум учнівського самоврядування  «Відповідальне лідерство – шлях до успіху»Всеукраїнський форум учнівського самоврядування  «Відповідальне лідерство – шлях до успіху»Всеукраїнський форум учнівського самоврядування  «Відповідальне лідерство – шлях до успіху»Всеукраїнський форум учнівського самоврядування  «Відповідальне лідерство – шлях до успіху»