РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (82)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2

Спорту-лайк! Таким нестандартним привітанням від ігрового персонажу Спартанчика розпочався семінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2, 14.12.2017  на тему: «Інтегративний підхід до організації та проведення Дня здоров’я в закладі дошкільної освіти».

 В ході семінару було представлено ранкову гімнастику – «Гру-забаву». Позитивний заряд енергії з використанням нетрадиційного обладнання – «рукапцями» зарядив дітлахів на увесь день.

Фізичну активність та емоційне задоволення дітей забезпечило і фізкультурне заняття «Уроки здоров’я зі Спартанчиком!»

Метою якого було:розвитоксенсомоторної реакції (коли необхідно зробити рухи в певний проміжок часу, що співвідноситься з положенням рухомого предмета);удосконалення стрибків з просуванням уперед, змінюючи напрям руху;використання елементів казкотерапії в театралізованій фізкультурній хвилинці «Подорож порами року»; розвиток ритмічного слуху та спритності;узгодження рухів рук та ніг, розвиток координації рухів засобами нетрадиційного обладнання «імунолапи».

У всіх видах діяльності використовувалися літературні авторські твори Маханькової В.П., Логвин Н.В.

Ритмічна пауза з інструкторами фізкультури, з музичним супроводом композитора Анастасії Комлікової, сприяла не лише плідній взаємодії, налагодженню емоційного контакту з дорослими, а й несла пізнавальну інформацію для використання в роботі з батьками та педагогами.

Коучи семінару вихователь-методист Маханькова В.П. та інструктор з фізкультури Логвин Н.В. розкрили тему «Методичні аспекти в забезпеченні інтегрованого підходу в організації та проведенні Дня здоров’я в закладі дошкільної освіти». В презентації було представлено досвід закладу дошкільної освіти з фізкультурно-оздоровчої роботи, продемонстровано відеозаписи: «Оздоровчі рухливі ігри - один з видів ігрових здоров'язберігаючих технологій», «Зимові спортивні розваги. Тематичні дні», «Оздоровчо-психологічний практикум для педагогів «Відновлення»», «Медіа: журнал «100 питань про фізкультуру»».

«Відкритим мікрофоном» було підведено підсумки роботи семінару. Інструктори з фізкультури поділилися своїми враженнями про систему роботи закладу дошкільної освіти щодо формування певних систем рухових умінь та навичок, ігрових дій, набуття доступних уявлень та знань про користь занять фізичною культурою, іграми, про основні гігієнічні вимоги та правила (включаючи валеологію).

Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2Cемінар для інструкторів з фізичного виховання на базі ЗДО №2