РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

АРХИВ
Травень 2024 (28)
Квітень 2024 (210)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (140)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
І знову про безпеку

І знову про безпекуІ знову про безпекуІ знову про безпекуІ знову про безпеку

22-26 квітня 2024 року у закладі освіти № 14 м. Чернігова продовжуємо говорити про безпеку!

У ході проведення Тижня Безпеки учні початкової школи поспілкувалися з представником Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області, майором поліції Гужвою О.Д. Під час бесіди було обговорено алгоритм поведінки здобувачів освіти під час повітряної тривоги, можливого захоплення закладу освіти терористами. Також  діти дізналися про систему охорони школи. Олександр Дмитрович пояснив дітям, що поліція – це не каральний орган, а той, до якого можна звернутися по допомогу, і бути впевненим у захисті й підтримці правоохоронців.

Учні 5-А та 5-Б класів отримали багато корисної інформації від  Підгайного М.В, учителя предмета «Вчимося жити разом», який розповів під час  «Єдиного  уроку безпеки життєдіяльності» про те, як вижити в екстремальних умовах. Здобувачі освіти  дізналися про те, як правильно користуватися вогнегасником у разі виникнення пожежі, як одягати протигаз (у разі небезпеки),як правильно і де переходити дорогу («Безпечна дорога до школи»). Цікавою для хлопців та дівчат була й інформація про правила поводження з невідомими предметами.

Божко І.Г. розповіла вихованцям 6-А класу про правила безпеки, долучившись до проведення «Єдиного  уроку безпеки життєдіяльності».

«Твоя безпека у твоїх руках!» - під таким гаслом пройшов «Єдиний  урок безпеки життєдіяльності» й у 9-А класі (кл. кер. Лепеха О.В.).

Через бойові дії у різних регіонах України зросли загрози від вибухонебезпечних предметів.

Міни, боєприпаси різного типу, їхні уламки, розтяжки можуть завдати непоправної шкоди та навіть відібрати життя, а тому так важливо навчитися правил поведінки з цими вибуховими предметами, адже один необережний крок може призвести до фатальних наслідків.

Задля уникнення надзвичайних ситуацій із вибухонебезпечними предметами представники групи «Навчання ризикам від вибухонебезпечних предметів» та її керівник  Катерина Дуліна  провели цікаву й змістовну  зустріч  з педагогічним  колективом та представниками батьківського активу закладу освіти. Під час зустрічі вчителі  дізналися про види та ознаки вибухонебезпечних предметів, категорії небезпечності та правила поведінки при їх знайденні. Педагоги активно долучилися до обговорення, висловлюючи здогадки щодо даної тематики та демонструючи свою обізнаність щодо вибухонебезпечних предметів.

Представники групи «Навчання ризикам від вибухонебезпечних предметів» провели лекцію і для здобувачів освіти 8-А, 9-А та 9-Б класів.

Цікавими й доступними для здобувачів освіти 1-9 класів були лекції про мінну безпеку, проведені в закладі освіти представниками FSD Ukraine в Чернігівській області.

Здобувачі освіти 1-4 класів мали можливість прослухати урок у незвичайному Мобільному класі.   Цікавою й необхідною для школярів була  інформація, отримана ними від Анич Валерії:  правила протипожежної безпеки, правила дорожного руху, поводження на воді, на льоду. Звичайно ж, говорили й про обережне поводження з незнайомими вибухонебезпечними предметами.

І знову про безпекуІ знову про безпекуІ знову про безпеку