РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

АРХИВ
Квітень 2024 (190)
Березень 2024 (111)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (87)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Колегіум №11: Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

Колегіум №11: Безпека на дорогах в умовах воєнного стану

З 14 листопада по 20 листопада 2022 року в Чернігівському колегіумі №11 проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. 

Найважливіше для людини – її життя, а найцінніше в цьому житті – здоров’я. Тому берегти життя і здоров’я необхідно кожному, особливо, коли країна  перебуває в умовах воєнного стану.

З 14 по 20 листопада 2022 року в Україні відбувся 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху, який покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання, адже ми живемо в сучасному світі, де транспорт є невід’ємною частиною нашого життя. Ми – пасажири та пішоходи, маємо знати правила дорожнього руху, а це означає – бути захищеними. Кожна дитина почуває себе у безпеці лише тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

Так, в рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху, в Чернігівському колегіумі № 11 пройшли заходи, спрямовані на залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті, попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму,  правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до закладу освіти і додому.

Протягом тижня вчителями колегіуму були проведені такі заходи:

-Бесіда: «Дорожні знаки» (1 класи).

-Інтерактивна гра  «Азбука доріг. Школа Світлофора» (2 класи).

-Квест-гра з правил дорожнього руху «В пошуках скарбів» (3 класи).

-Брейн-ринг «Знавці дорожніх правил!» (4 класи).

-Вікторина «Увага на дорозі» (5 класи).

-Профілактична бесіда «У дорожніх правилах немає канікул» (6 класи).

-Тренінг «Виконання правил дорожнього руху – залог твоєї безпеки» (7 класи).

-Проведення профілактичного Meet Up «Безпека на дорозі – це життя» (8 класи).

-Просвітницький променад «Безпека міських вулиць» (9 класи).

-Диспут «Безпека понад усе! Як зберегти своє життя!» (10 класи).

-HELP-консультації «Системи активної безпеки в автомобілі» (11 класи).

-Ігротека в ГПД  «Безпека на дорозі – безпека життя».

-Читання літературних творів В. Паронової «Острівок небезпеки», «Зебра», «Переходимо вулицю» (1-4 класи).

-Виставка малюнків «Правила дорожнього руху знай – життя та здоров’я зберігай» (1-4 класи).

-Практичне заняття з поведінки здобувачів освіти у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів (1-11 класи).

-Перегляд відеофільмів: «Азбука безпеки на дорозі тітоньки Сови. Всі серії», «9 відео для дітей про безпеку. Правила безпеки – правила життя», «Відеоматеріали для єдиного національного уроку «Безпечна дорога додому», «Знай! Умій! Врятуй! Інформаційно-теоретичний курс з практичним аспектом», «Інтерактивний урок із мінної безпеки для молодшої школи», «Інтерактивний урок із мінної безпеки для старшої школи».

-Виставка книг, що стосуються питань безпеки дорожнього руху, в бібліотеці колегіуму (бібліотекар – Фісенко О.Ю., 1-11 класи).

-Практичний баркемп «Що робити на місці ДТП. Надання першої медичної допомоги», проведений медичними працівниками закладу освіти Чумак І.В. та Герасименко Н.С. (5-11 класи).

-Зустрічі з працівниками Національної поліції, батьками-водіями на тему дотримання Правил дорожнього руху.

-Онлайн-бесіди з батьками з теми «Правила безпеки – правила життя».

-Єдиний національний урок на тему: «Безпечна дорога додому» (18.11.2022р., 1-11 класи).

Під час проведення вищезгаданих заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про Правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мовлення, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

Під час занять з учнями були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей здобувачів освіти, протиепідемічних заходів через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 та безпекової ситуації.

Робота була комплексною та різноплановою. Усі заплановані заходи було проведено згідно плану.

Колегіум №11: Безпека на дорогах в умовах воєнного стануКолегіум №11: Безпека на дорогах в умовах воєнного стануКолегіум №11: Безпека на дорогах в умовах воєнного стану