РОЗДІЛИ САЙТУ

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ

КАЛЕНДАР НОВИН
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

АРХИВ
Березень 2024 (109)
Лютий 2024 (141)
Січень 2024 (86)
Грудень 2023 (150)
Листопад 2023 (140)
Жовтень 2023 (138)
Всесвітній день усмішки

Всесвітній день усмішки

07 жовтня 2022 року святкують Всесвітній день усмішки!

Всесвітній день усмішки — одне з найприємніших, найдобріших та найпозитивніших свят року, яке традиційно відзначають у першу п’ятницю жовтня.
Ідея свята Усмішки належить художнику Харві Боллу, який у 1963 році створив легендарний символ щастя — Смайлик. Це напрочуд миле жовтеньке усміхнене личко, вже вподовж півстоліття — є своєрідною візитівкою гарного настрою та позитиву.
Загальновідомими є факти, що добра та щира усмішка здатна не лише покращувати настрій людини, позитивно впливаючи на її самопочуття, але і робити її більш привабливою та успішною.
Якщо ти здатен усміхатися, то світ обов’язково усміхнеться тобі.
Усміхаючись, наш організм почитає виробляти ендорфін — гормон щастя та задоволення. За достатньої кількості ендорфіну в нашому організмі зменшується рівень стресу, тривожності та втоми, а також прискорюються процеси розумової діяльності.
Крім того, щира усмішка викликає більшу довіру до співрозмовника, зменшує напруження у складних ситуаціях, надаючи нашому обличчю більш привітного та дружнього вигляду.
На думку вчених, знайомлячись із людиною, ми у першу чергу звертаємо увагу на її очі та усмішку. Щира усмішка сприяє у встановленні довірливого контакту між людьми, а людина, чия усмішка є нещирою, різкою або не гарною для оточуючих людей, навряд чи буде викликати у своїх співрозмовників приємні почуття…
Цікавим є і той факт, що здатність до усмішки у людини з’являється ще до моменту народження, а маленькі діти усміхаються лише тоді, коли люди їм можуть усміхнутися у відповідь.
Усмішка — це унікальний вираз обличчя, який не лише може передаватися оточуючим, але і бути помітним у натовпі більше, ніж за 100 метрів.
У момент усмішки, на обличчі задіюється понад 50 м’язів, це у два рази менше, ніж при переживанні негативних емоцій. Тому, не даремно кажуть, щоб було менше зморшок на обличчі, то треба частіше усміхатися.
Усмішка та гарний сон — є запорукою міцного здоров’я та довголіття. Тому, давайте частіше дарувати один одному гарний настрій та усмішки!
7 найбільш відомих афоризмів про усмішку:
— Усмішка — це сонце, яке проганяє з людського обличчя зиму (В. Гюго);
— Ніколи не переставайте усміхатися, навіть коли Вам зовсім кепсько, інші люди можуть закохатися у Вашу усмішку (Г. Гарсіа-Маркес);
— Давайте частіше один одному усміхатися, бо усмішка  це початок любові… (Мати Тереза)
— Життя — це усмішка, навіть коли по обличчю течуть сльози (В. А. Моцарт)
— Усмішка коштує набагато менше за електроенергію, але дає нам не менше світла (А. А. Груе)
— Людина без усмішки — це як скрипка без струн, море без чайок, будинок без господаря, кіт без хвоста та хвіст без кота (NN)
— Не сумуй, коли щось скінчилося, усміхайся тому, що це з тобою було (Г. Г. Маркес)